Ново у гастрономији – мени на бази лековитог биља

29. Decembar 2020.
У циљу унапређења туристичке и гастрономске понуде у прекограничном подручју Пријепоља и Бијелог Поља, у оквиру пројекта „Протективна опсерваторија регионалног ареола љековитог биља као живе прекограничне инфраструктуре одрживог туризма – ПОРАЛИСТ” креирани су вегански, вегетаријански и традиционални менији базирани на лековитом биљу, који ће се ускоро наћи у понуди локалних ресторана и домаћинстава која пружају угоститељске услуге у руралном туризму. Рецепти и фотографије јела сакупљени су у књизи рецепата Дивљи кувар, који је приредио познати народни травар Момчило Антонијевић. У оквиру пројекта припремљен је видео са предлогом специјалитета на бази лековитог биља који можете погледати на линку: Дивљи кувар